Nieuws

09

februari
2021

Wetenschappelijke onderbouwing van Bokashi

Bokashi wordt al enige jaren onder meer in de landbouw toegepast. Agriton heeft een meerjarig onderzoek lopen bij proefboerderij SPNA. In de volgende lezing door Jan Feersma Hoekstra wordt onder meer ingaan op dit onderzoek en andere onderzoeken die al zijn uitgevoerd. Bijvoorbeeld over het effect op de bodem en gewas.

Lees verder

29

januari
2021

Melken tegen lage kosten

Deskundigen hebben berekend dat de gemiddelde melkprijs tot 2028 niet veel zal stijgen. Er wordt uitgegaan van een langjarig gemiddelde van 36 cent. De meeste winst zit dus in het melken met een lage kostprijs. Een mogelijke manier om kosten te besparen is het voeren van bewerkt graan. Hiermee kan een deel van de soja …

Lees verder

18

januari
2021

Lezing Bokashi | Biokennisweek | 22 jan

Lezing over de wetenschappelijke onderbouwing van Bokashi Helaas kan de jaarlijkse Biobeurs niet doorgaan. In plaats daarvan staat deze hele week in het teken van de Biokennisweek! Vol met interessante lezingen en workshops die je vanaf je thuiskantoor of keukentafel kan volgen. Bokashi wordt al enige jaren onder meer in de landbouw toegepast. Agriton heeft …

Lees verder

10

januari
2021

Bokashi in de gemeente Meppel

De gemeente Meppel gebruikt 90 procent van al het blad dat in het najaar wordt opgehaald nu om Bokashi van te maken. Het blad wordt fijngemalen en er worden onder meer kleimineralen en zeeschelpenkalk aan toegevoegd. Dat materiaal wordt in het voorjaar teruggebracht in de heestervakken.

Lees verder

21

december
2020

Werken aan een duurzame toekomst? Wij zoeken nieuwe collega’s!

Wil jij mee bouwen aan onze passie? Dan ligt er misschien een mooie carrière voor je in het verschiet bij EM Agriton BV | Agriton Group The Netherlands.

Lees verder

21

december
2020

Bokashi lijkt goede voeding voor bodemleven

Bokashi lijkt een interessantere voedingsbron voor het bodemleven dan compost. Dat blijkt uit ervaringen van de telersgroep Stichting de Hoeksche Waard op de Kaart (H-Wodka) in samenwerking met waterschap Hollandse Delta. De bokashimethode, om van organische reststromen een bodemverbeteraar te maken, berust op fermenteren. Fermentatie is een anaerobe omzetting van organische stof door micro-organismen, die …

Lees verder