Agriton genomineerd voor de Friese Onderneming van het Jaar

De stichting verkiezing Friese Onderneming van het Jaar nomineert 6 bedrijven voor de 2022 editie. Verschillende gemeenten, ondernemersverenigingen, trotse familieleden en ondernemers hebben tientallen bedrijven voorgedragen. Een werkgroep heeft een inventarisatie gemaakt en zij nomineren in alfabetische volgorde de volgende bedrijven:

–          Agriton uit Noordwolde
–          A.P. van den Berg uit Heerenveen
–          De Boer & De Groot uit Harlingen
–          Jongia uit Leeuwarden
–          Wadro uit Drachten
–          Wajer Yachts uit Heeg

De werkgroep die dit proces geheel autonoom begeleidt, staat sinds dit jaar onder voorzitterschap van Wybe Mollema, in het dagelijks leven advocaat bij TRIP. “Ook dit jaar heeft de werkgroep met veel enthousiasme een voorselectie voor de jury gemaakt. De 6 genomineerden bedrijven verdienen het om extra in de schijnwerpers van ondernemend Fryslân te staan. Er werken gepassioneerde mensen die met oog voor mens en milieu zorgen voor onderscheidende prestaties. Nu zijn de genomineerden zelf aan zet om de jury te overtuigen voor een finaleplaats”, aldus Mollema.

De halve finale – met de zes genomineerde ondernemingen – vindt op maandag 7 maart plaats. De genomineerden presenteren zich dan aan de jury die bestaat uit ondernemer Jennifer Westers, ondernemer René de Heij, ondernemer en winnaar van vorig jaar Pieter Kooi en staat onder leiding van gedeputeerde Friso Douwstra.

Deze ‘pitch-kennismaking’ en de uitslag van twee scans is voor de jury voldoende input om uit de 6 genomineerden, 3 finalisten te selecteren. Enkele weken later bezoekt de jury deze finalisten en wordt er nog een derde scan afgenomen.

De jury toetst dan alle indrukken van papier, aan de realiteit. Tot slot presenteren de finalisten zich op dinsdag 12 april 2022 in de finale. Uiteindelijk leiden al deze indrukken, cijfers, feiten en presentaties tot 1 winnaar.

De jury laat zich bij haar beoordeling inspireren en leiden door de innovatie en inventiviteit binnen bedrijven. Door de mate waarin bedrijven offensief kansen weten te creëren en benutten, die zich aandienen door veranderende (markt)omstandigheden. Ook een duurzaam beleid ten aanzien van het menselijk kapitaal én de omgeving spelen een belangrijke rol. Natuurlijk is er ook ruim aandacht voor de financiële resultaten van de onderneming.

De Stichting Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar stelt zichzelf tot doel om creativiteit en vernieuwing, of te wel excellent ondernemerschap, in Fryslân te stimuleren en te waarderen. De verkiezing is daar de meest zichtbare exponent van. Daarnaast is de Stichting een platform waar bestuurlijk en ondernemend Fryslân elkaar ontmoet en spreekt. Winnaars treden toe tot de eregalerij van het Friese Ondernemerschap en worden met regelmaat uitgenodigd voor bijeenkomsten waar de organiserende Stichting bij betrokken is.

Bron: https://www.verkiezingfrieseonderneming.nl/