Opening Bokashi-kuilhopen in samenwerking met Gemeente Bronkhorst

Afgelopen herfst hebben we met Gemeente Bronckhorst Bokashi gemaakt. Op 21 & 22 maart worden deze geopend en verwerkt.

Gemeente Bronckhorst werkt minimaal drie jaar mee aan een landelijke proef samen met Wageningen Universiteit. Het doel van de proef is om wet- en regelgeving op te stellen voor het maken van Bokashi van organische restmateriaal uit maaisel en blad.
Vorig jaar werden al twee Bokashi-kuilhopen (elk 200.000 kg) geopend, beoordeeld en uitgereden in de gemeente. Op 21 en 22 maart openen we opnieuw twee Bokashi-kuilhopen.
Het grootste deel van de Bokashi gaat naar lokale agrarische afnemers. Ook verspreiden we een deel over plantvakken als bodemverbeteraar. We monitoren of de nieuwe planten goed aanslaan, gezond blijven en of er sprake is van minder onkruid. Hierdoor kunnen we op termijn besparen op de aankoop van planten, bodemverbeteraars, meststoffen en inzet van personeel.

Zelf Bokashi maken?
Wil je ook aan de slag met Bokashi maken? Met een Bokashi Starter kun je direct beginnen en ervoor zorgen dat niet alleen je tuinplanten sterker en mooier worden, ook voor je binnenplanten kun je het Bokashi toepassen. Voor meer informatie zie: Zelf Bokashi maken

Bekijk hier het hele artikel op de site van de Gemeente Bronckhorst